• Контактирајте не и дознајте повеќе | 078 306 668 (08:00 - 18:00)

srekata-i-udobnosta-e-nasa-griza
Почетна
“Нашиот комплекс е дизајниран имајќи ги Вашите потреби на ум.“
Втора
“Нашиот комплекс е дизајниран имајќи ги Вашите потреби на ум.“
Трета
“Нашиот комплекс е дизајниран имајќи ги Вашите потреби на ум.“
Четврта
“Нашиот комплекс е дизајниран имајќи ги Вашите потреби на ум.“
previous arrow
next arrow

Привилигирана картичка за попуст

За довербата што ја негуваме од 1996 година

За сите наши корисници и нивните семејства !

ИСКУСТВА

ГАЛЕРИЈА

БЛОГ

dom-za-stari-lica-Idila-Terizeva-alchajmer-demencija

Што е деменција и кои се условите за грижа за лица со деменција во Македонија

Што е деменција и кои се условите за грижа за лица со деменција во Македонија 1024 671 Дом за стари лица Идила Терзиева

Деменцијата претставува збир од симптоми на постепено, но прогресивно опаѓање на капацитетите на мозокот. За ваквото опаѓање на мозочните функции постои органска основа т.е. постепено изумирање на нервните клетки и атрофија на мозокот. Деменцијата најмногу се манифестира преку потешкотии со когнитивните функции и промени во однесувањето. Во понатамошните фази од болеста се јавуваат и промени…

dom-za-stari-lica-Idila-Terzieva-mozocna-gimnastika

Мозочна гимнастика (одржување на оптимална ментална способност)

Мозочна гимнастика (одржување на оптимална ментална способност) 1024 683 Дом за стари лица Идила Терзиева

Староста е состојба на умот исто колку што е и на телото, која открива дека луѓето кои се чувствуваат помладо, на старост се поздрави. Постојаното активирање на умствените капацитети ќе овозможат подолготрајно задржување на умствената виталност. Од таа причина, како дел од социјалната заштита во Идила Терзиева, секојдневно се организираат разни активности. Дел од нив…

Dom-za-stari-lica-idila-terzieva

Физичка активност за здравје и виталност

Физичка активност за здравје и виталност 1024 683 Дом за стари лица Идила Терзиева

Луѓето кои се сметаат за болежливи и слаби имаат поголема веројатност да се откажат од редовните физички активности кои понатаму во живтотот ќе им обезбедат подобро здравје. Но, оние другите со позитивен став кон себе остануваат социјално активни личности, здрави и уживаат во поголем квалитет на животот и покрај еднаквите или поголемите нивоа на физичка…

КОНТАКТ

Ул. Призренска Бр. 50/2, Кучевачка Бара, Скопје

 

02/2666 113

 

078306668 | 078306669

 

domterzieva@yahoo.com

 

Дом за стари лица Хотел Идила Терзиева

 

Дом за стари лица Идила Терзиева