• Контактирајте не и дознајте повеќе | 078 306 668 (08:00 - 18:00)

Бидејќи физичката активност е од исклучително значење за виталноста на нашите корисници, во домот за стари лица Идила-Терзиева никако не ја изоставуваме. Секојдневно се организирани фитнес часови и лесни физички вежби специјално прилагодени за потребите на старите лица.

Dom-za-stari-lica-Idila-Terzieva

И секако, бидејќи се грижиме за здравата храна и за одмерена физичка активност, сакаме што повеќе да бидеме информирани во таа насока. Затоа соработуваме со доктор нутриционист и посетуваме организирани специјални СЕМИНАРИ ЗА ЗДРАВО СТАРЕЕЊЕ, каде што нашето стекнато дополнително занење го споделуваме со нашите корисници. Исто така учествуваме во разни проекти кои се опфаќаат активности и теми за АКТИВНО СТАРЕЕЊЕ и сме дел од кампањи за подигање на јавна свест за староста и стареењето како дел од нашиот животен циклус.