• Контактирајте не и дознајте повеќе | 078 306 668 (08:00 - 18:00)

Посветеноста на постојана активност во текот на животот е клучот за зајакнување и одржување на здравјето. Но секако, со годините се намалува способноста на старите лица за безбедно и ефикасно вежбање. Затоа ние сметаме дека е особено важно да се спроведе физикална терапија за корисниците во нашиот дом за стари лица. Потребите на нашите корисници се разликуваат што го прави изборот на вистинскиот третман многу важен. Нашиот искусен тим од физиотерапевти изготвува посебен план за работа за секој корисник кој има потреба од физикална терапија и истата континуирано ја спроведува. Да се ​​има директен и континуиран пристап до физикална терапија е важно. Колку побрзо започне грижата, толку побрзо се подобрува здравјето.

dom-za-stari-lica-Idila-Terzieva-fizikalna

Нашите корисници често се соочуваат со физички ограничувања поврзани со возраста и поврзани здравствени состојби. Тие вклучуваат:

  • Намален вид
  • Срцева болест
  • Губење на подвижноста
  • Намалена рамнотежа
  • Губење на мускулната сила
  • Намалување на меморијата
  • Зголемување на болката од состојби како артритис, остеопороза изгубен вид и недостаток на координација
  • Состојба на пост-мозочен удар
  • Скршеници и друг вид на физички повреди

Сите овие можат да придонесат за поголем ризик од паѓање. Ова е голем проблем со кој физикалните терапевти помагаат да се решат со програми за вежбање за нашите корисници. Тие честопати работат со старите лица за развој на нивната рамнотежа. Со ова, веројатноста за повреда се намалува.

Се разбира, зголемувањето на безбедноста на една возрасна личност не е единствениот начин на кој физикалната терапија помага во нивниот престој во нашиот дом. Искуството покажува дека вежбите имаат многу позитивно влијание и врз менталното здравје на постарите лица.

Физичката терапија во нашиот дом за стари лица исто така помага да се намали непријатноста предизвикана од разни причинители, од артритис до срцеви заболувања. Овој вид на рехабилитација на долготрајна нега им овозможува на постарите луѓе да останат подвижни и безбедни подолг временски период. Ова ги исполнува нашите корисници со чувство на независност и оптимизам.